Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از لوس‌آنجلس تایمز اما بر اساس نتایج یک پژوهش جدید مصرف این دارو ممکن است بیشتر از آنکه به سود بیماران کووید-۱۹ باشد، به آنها آسیب برساند.

گروهی بین‌المللی از پژوهشگران در بخشی از یک طرح بلندپروازانه برای یافتن دارویی که بتوان از آن برای درمان کووید-۱۹ استفاده کرد، یک یافته تعجب‌آور را گزارش کردند: دکسترومتورفان یک ماده فعال رایج که در بسیاری از شربت‌، کپسول‌ها و قرص‌های مکیدنی ضد سرفه به کار می‌رود، در شرایط آزمایشگاهی باعث تشدید تکثیر ویروس جدید کرونا یا ویروس سارس-کوو-۲ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بر مبنای این یافته‌ها لزوما نمی‌توان به این نتیجه رسید که داروهای ضد سرفه حاوی دکسترومتورفان وضعیت افراد وضعیت افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا را بدتر می‌کنند یا باعث پیامدهای وخیم می‌شوند. اما این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان آنقدر نگران‌کننده هستند که توصیه کنند افراد مبتلا به ویروس کرونا از این داروها پرهیز کنند. 

این پژوهشگران همچنین خواستار بررسی بیشتر درباره بی‌خطر بودن مصرف دکسترومتورفان در این بیماران شده‌اند.

دکسترومتورفان پیام‌هایی در مغز را که بازتاب سرفه را ایجاد می‌کنند، مهار می‌کند. این دارو ماده اصلی در بسیار از داروهای بدون‌نسخه برای سرماخوردگی و سرفه است.

آزمایش روی دکسترومتورفان در انستیتو پاستور پاریس انجام شد و پژوهشگران دریافتند هنگامی که این دار را به کشت سلول‌های میمون‌های سبز آفریقایی می‌افزایند و بعد و یروس جدید کرونا را به محیط وارد می‌کنند، رشد ویروس بسیار شدیدتر می‌شود.

یافته‌های این پژوهشگران در ژورنال نیچر منتشر شده است.

اما این گروه دانشمندان یافته‌های امیدوارکننده‌ای هم گزارش کرده‌اند.

این گروه پژوهشی به رهبری دانشمندانی در انستیتو پاستور پاریس و دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو برای یافتن درمان‌های بالقوه برای کووید-۱۹ به جستجو در میان ترکیباتی پرداختند که از مدت‌ها پیش برای دانشمندان، پزشکان و مصرف‌کنندگان آشنا بوده‌اند. هدف این دانشمندان یافتن داروهایی احتمالی بود که بتوان به تنهایی یا در ترکیب با هم برای مقابله با ویروس کرونا به کار روند.

جستجوی این دانشمندان نشان‌دهنده اثر ضد ویروس کرونای در مجموعه‌ای از داروها بود که برای مدت‌های درازی مورد استفاده بوده‌اند، از جمله داروی آنتی‌هیستامین کلماستین، داروی ضد روانپریشی هالوپریدول، داروی ضد سرفه کلوپراستین (که در ژاپن، هنگ‌کنگ و فرانسه مصرف گسترده‌ای دارد) و هورمون پروژسترون که به مقدار زیاد در بدن زنان وجود دارد و در درمان‌های جایگزینی هورمونی و داروهای باروری و سلامت جنسی  استفاده می‌شود.

پزشکان هورمون‌های جنسی زنانه را برای درمان کووید-۱۹ امتحان می‌کنند

سایر داروهایی که پژوهش این دانشمندان اثر ضد ویروس کرونای آنها را نشان داد، شامل مجموعه‌ای از داروهای مورد آزمایش برای درمان سرطان می‌شوند، از جمله داروی تجربی زوتوتاتیفین ساخت شرکت افکتور تراپیوتیکز، داروی پلتیدپسین، یک ماده مشتق از یک کرم دریایی مدیترانه‌ای که در اسپانیا برای درمان سرطان خونی «میلوم مولتیپل» به کار رفته است و ترناتین یک ترکیب به دست آمده از قارچ که در مراحل اولیه آزمایش برای خواص ضد سرطانی‌اش است.

این گروه ۲۲ نفره دانشمندان شیوه متفاوتی را برای یافتن داروهایی بر ضد ویروس کرونا انتخاب کردند.

آنها بر اساس نقشه ۳۰ ژن در ویروس جدید کرونا همه پروتئین‌هایی که این ویروس می‌سازد را در آزمایشگاه ساختند و  شیوه عمل هر کدام از آنها با پروتئین‌هایی درون سلول میزبان انسانی را ثبت کردند. بعد آنها ۳۳۳ مرحله مجزای جداگانه را شناسایی کردند که برای ورود ویروس کرونا به درون سلول، به دست گرفتن ماشین سلولی و ساختن نسخه‌هایی از خودش باید طی شود.

این دانشمندان در مرحله بعد به دنبال یافتن هر ترکیب شناخته‌ای رفتند که در جایی در از زنجیره طولانی از مراحل تداخل ایجاد می‌کند.

آنها در نهایت ۶۶ داروی موجود، داروی تجربی یا ترکیبات در مسیر تبدیل شدن به دارو را یافتند که از ۶۲ مسیر متفاوت چرخه زندگی ویروس را مختل می‌کردند.

به گفته این دانشمندان برخی از ترکیباتی که این گروه شناسایی کرده‌اند «چندین بار قوی‌تر» از داروی رمدسیویر هستند که اخیرا مجوز استفاده اضطراری آن برای بیمارن بستری کوید-۱۹ داده شده است.

این پژوهشگران همچنین می‌گویند بسیاری از این ترکیبات احتمالا در همراهی با رمدسیویر ممکن است تاثیر ضد ویروسی این دارو را تقویت هم بکنند. به گفته آنها با توجه به یافته‌هایشان شاید بتوان یک آمیزه قوی از داروها را تهیه کرد چرخه زندگی ویروس را از نقاط بسیار هدف قرار دهد و مانع تکثیر آن شود.

تایید داروی رمدسیویر بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان کرونا کد خبر 507421 برچسب‌ها كروناويروس دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو ویروس کرونا جدید کرونا برای درمان کووید ۱۹ ضد ویروس یافته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۰۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال ریزش بهمن در گردنه تته/ مردم از تردد پرهیز کنند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با اشاره به احتمال ریزش بهمن در گردنه تته اورامان، از مردم خواست که از تردد در این محور ارتباطی پرهیز کنند. - اخبار استانها -

فرزاد حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سروآباد با اشاره به بارش‌های اخیر اظهار داشت: با توجه به احتمال ریزش بهمن در گردنه تته، از مردم درخواست می‌شود از تردد در این گردنه به خصوص در ساعات شب خودداری کنند.

وی گفت: گردنه تته در محور ارتباطی سروآباد-پاوه شب گذشته به دلیل مه شدید و ریزش بهمن بسته شد که با تلاش نیروهای راهداری امروز مجدداً بازگشایی شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با بیان اینکه احتمال ریزش دوباره بهمن در این گردنه وجود دارد، تصریح کرد: مردم از هرگونه تردد غیر ضرور مخصوصا در ساعات شب خودداری کنند.

وی بیان کرد: نیرو های راهداری جهت پاکسازی و تامین امنیت این مسیر به صورت گشت روزانه در این مسیر حضور دارند، اما در ساعات شب به دلیل نبود دید کافی، احتمال ایجاد خطر بیشتر است.

حسنی یاد آور شد: هم استانی‌های عزیز می‌توانند هرگونه حادثه در این محور را از طریق شماره 141 به اطلاع سازمان راهداری برسانند.

به گزارش تسنیم؛  گردنه تته در مسیر ارتباطی شهرستان پاوه در استان کرمانشاه و شهرستان سروآباد در کردستان هر ساله به دلیل بارش سنگین برف حدود 6 ماه از سال را مسدود می‌شود و بازگشایی آن توسط نیروهای راهداری از 14 فروردین‌ماه آغاز می‌شود.

 ارتفاع برف در برخی از نقاط این گردنه در فصل زمستان به بیش از 10 متر می‌رسد، چهارم اردیبهشت ماه این محور ارتباطی پس از گذشت 5 ماه بازگشایی شد. 

مسیر جاده تته در حدود 21 کیلومتر طول دارد که 17 کیلومتر در محدوده حوزه شهرستان پاوه و مابقی در شهرستان سروآباد قرار دارد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • احتمال ریزش بهمن در گردنه تته/ مردم از تردد پرهیز کنند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟